Vraag & antwoord

Er is veel informatie te vinden op het internet. Zowel van behulpzame lieden als van minder verlichte geesten


Loge De Friesche Trouw is van mening dat een open en transparante houding het beste antwoord is op geruchten en spookverhalen

Veel gestelde vragen

Er worden vaak vragen over de vrijmetselarij gesteld. In de literatuur en op diverse door vrijmetselaren beheerde websites wordt op deze vragen een zo goed mogelijk antwoord geformuleerd. Hieronder volgt een kleine bloemlezing uit de meest gestelde vragen en antwoorden.
“Always do right. This will gratify some people, and astonish the rest”
– Mark Twain

OP U KOMT HET AAN


Voor het leven?

Eén van de geruchten die de ronde doen is dat, eenmaal ingewijd, een man nooit meer de vrijmetselarij kan verlaten. Gelukkig is dit niet correct. Een vereniging die vrijheid, gelijkheid en broederschap hoog in het vaandel draagt zou zo niet kunnen functioneren.

Wij werven zelf niet, maar onze deur staat altijd open voor alle serieus geïnteresseerden. Lidmaatschap gebeurt uitsluitend op vrijwillige basis. Als de Friesche Trouw u tegenvalt kunt u uiteraard uw lidmaatschap opzeggen. Wel horen we graag wat wij beter hadden kunnen doen.


Placeholder
Placeholder

Verder lezen

In het digitale magazine “Vrijmetselarij, wat is dat eigenlijk?” kunt u lezen  hoeveel vrijmetselaars er eigenlijk zijn, wat het in kan houden en waar wij voor staan.

Op u komt het aan

Bent u een vrij man van goede naam? Geïnteresseerd in persoonlijke groei, alle kanten van uzelf leren kennen en benieuwd wat de vrijmetselarij u kan bieden? Maak een afspraak en uw vragen worden openhartig beantwoord.

Afspraak maken