Contact opnemen


Wij staan open voor geïnteresseerden en organiseren iedere tweede zondag van de maand Open Huis aan ‘Bij de Put 15’ van 11.00 tot circa 13.00 uur.

U bent welkom

Wij bieden altijd ruimte voor serieuze belangstellenden. Om de specifieke sfeer van saamhorigheid en wederzijds vertrouwen in onze loge ‘De Friesche Trouw’ te ervaren, nodigen we u graag uit voor een nadere kennismaking. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor.

Visiteurs van andere loges zijn uiteraard welkom. Zij kunnen de arbeidstafel opvragen via de secretaris:

Secretaris contacten
Placeholder

Open Huis

Ons logegebouw aan Bij de Put is iedere tweede zondag van de maand van 11.00 tot circa 13.00 uur geopend voor belangstellenden. Een ieder die in een gemoedelijke en gastvrije sfeer geheel vrijblijvend kennis wil maken met de vrijmetselarij in het algemeen of één van de Leeuwarder loges in het bijzonder, is van harte welkom.

U kunt gewoon even rondkijken in het bijzondere gebouw, maar u kunt ook aanschuiven bij de koffietafel en meedoen aan de gesprekken die daar worden gevoerd. Heeft u algemene of specifieke vragen? Deze worden openhartig beantwoord door de aanwezige leden van de verschillende loges in Leeuwarden (De Friesche Trouw, Het Azuren Gewelf, Viglius en de gemengde loge Fiat Lux).

U kunt ook 1 op 1 van gedachten wisselen met een persoon van uw voorkeur. De keus is geheel aan u.

Nu direct meer weten?

Neem contact op via e-mail en we zorgen dat u langs kunt komen of we spreken af in één van de vele gezellige café’s die Leeuwarden rijk is. Geheel vrijblijvend uiteraard, want zendingsdrang is de vrijmetselarij vreemd.

JE HOEFT NIET GEWELDIG TE ZIJN OM TE STARTEN. MAAR JE MOET WEL STARTEN OM GEWELDIG TE KUNNEN WORDEN


Visiteur? Mede-vrijmetselaars die zich willen aanmelden als visiteur kunnen via e-mail een afspraak maken

Monumentendag

Het logegebouw aan Bij de Put is jaarlijks open voor bezichtiging op de Dag van de Vrijmetselarij, die niet toevalligerwijs samenvalt met Open Monumentendag. Gedurende deze doorgaans druk bezochte zaterdag in het tweede weekeinde van september zijn vrijmetselaren van verschillende loges aanwezig om op al uw mogelijke vragen een eerlijk antwoord te formuleren. Uiteraard zijn ook leden van De Friesche Trouw aanwezig om u frank en vrij te woord te staan.

Placeholder

Het logegebouw aan Bij de Put is per auto ter bereiken. U kunt er tijdelijk stoppen om broeders die slecht ter been zijn te brengen. U kunt er echter niet in de straat parkeren. Wel kunt u daarna eenvoudig parkeren in diverse parkeergarages vlakbij.

Parkeren

Parkeergarage Oldehove is slechts 8 minuten (700 m) lopen via de Grote Kerkstraat.

Parkeergarage Hoeksterend is 5 minuten (450 m) lopen via de Voorstreek.

Beide garages zijn voorzien van lift en goed verlicht. Uitrijden is altijd mogelijk. Verlaat u de stad in de richting Drachten/Heerenveen dan raden wij u het Hoeksterend aan. Vertrekt u naar het noorden of richting Afsluitdijk dan is parkeergarage Oldehove uw beste keuze.

Op u komt het aan

Bent u een vrij man van goede naam? Geïnteresseerd in persoonlijke groei, alle kanten van uzelf leren kennen en benieuwd wat de vrijmetselarij u kan bieden? Maak een afspraak en uw vragen worden openhartig beantwoord.

Afspraak maken

Adres:

Loge de Friesche Trouw
Bij De put 15
8911 GE Leeuwarden
Tel. ‭06 – 51 58 00 77‬
E-mail: externe.contacten@logedefrieschetrouw.nl