Contact opnemen

WIJ STAAN OPEN VOOR GEÏNTERESSEERDEN EN ORGANISEREN IEDERE EERSTE ZONDAG VAN DE MAAND OPEN HUIS AAN ‘BIJ DE PUT 15’ VAN 11.00 TOT CIRCA 13.00 UUR.

U bent welkom

Wij bieden altijd ruimte voor serieuze belangstellenden. Om de specifieke sfeer van saamhorigheid en wederzijds vertrouwen in onze loge ‘De Friesche Trouw’ te ervaren, nodigen we u graag uit voor een nadere kennismaking. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Visiteurs van andere loges zijn uiteraard welkom. Zij kunnen de arbeidstafel opvragen via de secretaris.

Adres

Loge de Friesche Trouw
Bij De put 15, 8911 GE Leeuwarden
Tel. ‭06 – 51 58 00 77‬
E-mail: externe.contacten@logedefrieschetrouw.nl

Open Huis

Ons logegebouw aan Bij de Put is iedere eerste zondag van de maand van 11.00 tot circa 13.00 uur geopend voor belangstellenden. Een ieder die in een gemoedelijke en gastvrije sfeer geheel vrijblijvend kennis wil maken met de vrijmetselarij in het algemeen of één van de Leeuwarder loges in het bijzonder, is van harte welkom.

U kunt gewoon even rondkijken in het bijzondere gebouw, maar u kunt ook aanschuiven bij de koffietafel en meedoen aan de gesprekken die daar worden gevoerd.

Heeft u algemene of specifieke vragen? Deze worden openhartig beantwoord door de aanwezige leden van de verschillende loges in Leeuwarden (De Friesche Trouw, Het Azuren Gewelf, Viglius en de gemengde loge Fiat Lux).
U kunt ook 1 op 1 van gedachten wisselen met een persoon van uw voorkeur. De keus is geheel aan u.

Nu direct meer weten?

Neem contact op via e-mail en we zorgen dat u langs kunt komen of we spreken af in één van de vele gezellige café’s die Leeuwarden rijk is. Geheel vrijblijvend uiteraard, want zendingsdrang is de vrijmetselarij vreemd.

JE HOEFT NIET GEWELDIG TE ZIJN OM TE STARTEN. MAAR JE MOET WEL STARTEN OM GEWELDIG TE KUNNEN WORDEN

MEDE-VRIJMETSELAARS DIE ZICH WILLEN AANMELDEN ALS VISITEUR KUNNEN VIA E-MAIL EEN AFSPRAAK MAKEN

Monumentendag

Het logegebouw aan Bij de Put is jaarlijks open voor bezichtiging op de Dag van de Vrijmetselarij, die niet toevalligerwijs samenvalt met Open Monumentendag. Gedurende deze doorgaans druk bezochte zaterdag in het tweede weekeinde van september zijn vrijmetselaren van verschillende loges aanwezig om op al uw mogelijke vragen een eerlijk antwoord te formuleren. Uiteraard zijn ook leden van De Friesche Trouw aanwezig om u frank en vrij te woord te staan

Parkeren

Het logegebouw aan Bij de Put is NIET volledig per auto ter bereiken, omdat het beschermd stadgezicht betreft. U kun WEL in de aansluitende staat (Nieuweburen, zie deze Google Maps link) parkeren, zo’n 80 meter van de loge. Ook kunt u voordeliger parkeren in diverse parkeergarages vlakbij. (Zie tekstblok hiernaast waar precies).

Parkeergarage Oldehove is slechts 8 minuten (700 m) lopen via de Grote Kerkstraat. Parkeergarage Hoeksterend is 5 minuten (450 m) lopen via de Voorstreek. Beide garages zijn voorzien van lift en goed verlicht. Uitrijden is altijd mogelijk. Verlaat u de stad in de richting Drachten/Heerenveen dan raden wij u het Hoeksterend aan. Vertrekt u naar het noorden of richting Afsluitdijk dan is parkeergarage Oldehove uw beste keuze.

U kunt ook betaald parkeren in de vele parkeerplekken aan ‘De Nieuweburen‘, die direct naast de loge gelegen is, of bij het parkeerterrein Wissesdwinger, aan de Groene Weg. Let op: Maximale parkeertijd is 2 uur. U dient te betalen tot 22.00 uur, dus als u rond half 8 aankomt, loopt u iets risico.

Op u komt het aan

Bent u een vrij man van goede naam? Geïnteresseerd in persoonlijke groei, alle kanten van uzelf leren kennen en benieuwd wat de vrijmetselarij u kan bieden? Maak een afspraak en uw vragen worden openhartig beantwoord.

Maak een afspraak