April doet wat ie wil

Broeder Adrianus Actualiteit

Bovenstaand gezegde wijkt niet zoveel af van dat van vorige maand: Maart roert z’n staart.

Het zijn allebei wispelturige maanden waar je  dus niet van op aan kunt. Zeker qua weer, van: ‘von Himmelhoch jauchzend zum Tode betrùbt.’ Het lijkt het gewone leven wel in coronatijd. Nog even doorzetten zeggen de geleerden en dan zien we elkaar weer in levende lijve. Dat is ons lichtpunt(je). Mijn vrouw en ik hebben de eerste stap gezet, de eerste vaccinatie is binnen. 

DUS VEEL TIJD VOOR LEZEN!? Nee! Er gaan elke dag wel duizenden boeken door mijn handen: ik ben mijn pakhuis aan het opschonen, af en toe met hulp van een broeder uit de buurt.

Ik las wel van Apollonios van Rhodos: De tocht der Argonauten: Jason, Medea en het Gulden Vlies. Moeilijk te lezen ruim 7400 regels (verzen) met in elke regel wel een eigen- of topografische naam, dat houdt erg op en het stikt van de noten (annotaties). Geen boek voor ontspanning dus, maar echt een studiewerk, hoewel ik het een boeiende tocht vond, die ik niet aanbeveel aan al mijn broeders. Avontuurlijk en Sprookjesachtig, speciaal voor classici.

Van een bevriende broeder kreeg ik : Op weg naar het meesterschap, met de meesters van het Titicacameer van de hand van Karel en Caroline van Huffelen (het zouden vrijmetselaars kunnen zijn). Mijn broeder had het is een adem uitgelezen, ik ben nog steeds bezig. Moeilijk te begrijpen: deze mensen krijgen steeds boodschappen door, vaak van de Zonnegod. Ik ben daar te nuchter voor. Het speelt voornaamlojk in Peru, op de grens met Bolivia.

En dan ligt er op mijn leestafel nog de jongste creatie bvan broeder Pieter Slotboom: Oerenergie, Astrologie, Magnetisme, Huizen, Tekens, Direct, Retrogade, Embryologie en Nieuwe Tijd. Daar ben iik voorlopig nog niet aan toe, maar bespreking volgt.

Nieuwe Tijd Zal ieder van ons aanspreken: het oude is voorbijgegaan het komt niet meer terug, toch verlangen we naar de voor-Coronatijd, al zal die niet meer hetzelfde zijn. Misschien zijn we ons wat meer bewust geworden van de problemen die we ongevraagd, maar niet ongemerkt, hebben opgeroepen. We staan voor een nieuwe uitdaging en we moeten onze leider helaas onder ons mensen zoeken. De grote Creator kijkt wenend toe!

Broeder Adrianus