Voorproefje

Broeder Adrianus vrijmetselarij

Vrijdag 8 februari a.s., hoop ik, bij leven en welzijn, ijs en weder dienende, mijn bouwstuk “LIEFDE” bij Loge De Friesche Trouw op te leveren. De aanleiding, inspiratie daartoe komt door mijn inwijding tot soeverein Prins van het ROZENKRUIS, de graad van liefde.

Nu is en wordt er over “liefde” veel geschreven en gezongen. Ook BNN/VARA zond in de afgelopen maanden december en januari een vijftal programma’s uit onder de titel: Liefde is…, maar zelf duiden ze dit programma aan als amusement, niet dat ik daar vies van ben, maar dat is zo gauw oppervlakkig. Zelfs in de reclame duikt de liefde op: Auping adverteert met : Auping met Liefde. Ook kent u de cartoons van: Liefde is……(met een lief plaatje).

Ook zullen u de Nashville-papers niet ontgaan zijn, dat zouden artikelen vol liefde moeten zijn, maar ze worden niet als dusdanig ervaren. Vraag u of hoe dat komt!

Kortom: Liefde is een schier oneindig onderwerp, wat heb ik daar nog aan toe te voegen? Niets, maar ik doe een poging het begrip liefde samen te vatten en te duiden in al haar verscheidenheden. Ik haal de Bijbel aan, de Koran en Boeddha. En natuurlijk ontkomen u en ik niet aan: “Op ons komt het aan”.

We maken ook een uitstapje naar andere deugden en werken van barmhartigheid!

Op voorhand vraag ik u mijn excuses te aanvaarden voor mijn onvoorwaardelijke schaamteloosheid, die dit propaganda voorproefje natuurlijk is. Maar: hoe groter de opkomst, hoe hoger het bedrag in de Liefdeskas. Kom en luister (geen lichtbeelden) en overstelp mij met uw vragen tijdens de comparitie

Ter uwer voorbereiding: zoek eens uit hoeveel vormen van liefde u kent, of er zijn en geef dan die 8e Februari aan welke u gemist heeft. Niet alleen voor het Rozenkruis, maar zeker ook voor De Friesche Trouw geldt: In liefde bloeiende.