Help, ik kom er bijna in om!

Broeder Adrianus Actualiteit

Niet de Decembermaand is het probleem, hoewel de Zwarte Piet-discussie, de Kerstetentjes en de Oudejaarsborrel me niet onberoerd laten en de geest daardoor lenig houden.

Er zit mij wat anders dwars: Ik lees teveel. Het is uiteraard niet de tijd die me ontbreekt, maar het geestelijk vermogen.

Ik breng u op de hoogte: Ik heb pas uitgelezen:

  1. Christopher Knight  & Robert Lomas: De sleutel van Hiram. Egyptische mythen, de bouwmeester van Salomo’s tempel, de geheime geschriften van Jezus en de mystieke oorsprong der vrijmetselarij.
  2. Christopher Knight & Alan Butler: Terug naar de sleutel van Hiram.Vrijmetselarij: een plan voor een nieuwe wereldorde.
  3. Jon Fasman: De collectie van de geograaf. Een Dan Brownachtige roman.
  4. Philip Vandenberg: Het Sixtijnse Geheim. Een thriller.
  5. Michael Baigent: Het Jezusmysterie. Onthullingen van het grootste geheim uit de geschiedenis.
  6. Zecharia Sitchin: De eerste tijd. Speurtocht naar buitenaardse “goden” die de loop der beschaving beslissend beïnvloedden.
  7. Ludo Noens: Het verborgen Lourdes. Occulte broederschappen, verzwegen verschijningen, het geheim van RENNES-LE-CHATEAU
  8. En ik ben onlangs begonnen aan (en ben nu op blz. 197): Maurice Cotterell: De voorspellingen van Toetanchamon. Het verbijsterend geheim van de Maya’s, de Egyptenaren en de vrijmetselaars.

Waarom al deze boeken? Omdat zij hetzij zijdelings, hetzij rechtstreeks met de vrijmetselarij te maken hebben. Niet dat ik mijn opdracht niet ken: Werken aan een betere wereld, maar omdat ik verdieping en achtergrond zoek en… van spanning hou.

De tweede en derde titel geven spanning genoeg en de overigen gaan mij redelijk boven de pet, vandaar dat ik er bijna in omkom. Daarom broeders, doe ik een beroep op u, want wij moeten allemaal aan die betere wereld werken:Wie van jullie kan mij in, zeg maar, een eenvoudige middagsessie, duidelijk maken  wat de diepere betekenis van deze boeken is en wat ik er in de dagelijkse praktijk mee kan.

Noot: de uitlegger hoeft geen vrijmetselaar te zijn, iedere hulp is welkom om mij uit mijn nood te redden. Het spijt me broeders, dit keer geen column die u tot nadenken aanzet, maar tot daden.

NB.: ik ben nog lang niet uitgelezen er ligt nog veel op de plank, maar misschien heeft u buiten die plank nog suggesties voor een ontspannen boek?